WCAG Learning – Utbildning i tillgänglighet

WCAG Learning är din plattform för allt som har med webbtillgänglighet att göra. Från grundläggande till avancerade kurser i WCAG 2.1, till praktiska resurser som filmer, artiklar och checklistor. Här kan både enskilda personer och organisationer lära sig att skapa inkluderande och tillgängliga digitala miljöer. Ta steget att lära dig mer eller till och med bli expert på tillgänglighet med WCAG Learning idag!

Vad är WCAG Learning?

WCAG Learning är en onlineplattform som erbjuder utbildningar i bland annat tillgänglighetsanpassning av dokument och webbtillggänglighet. Våra kurser är utformade för att göra det lättare att förstå och implementera WCAG-riktlinjer för att skapa tillgängliga webbplatser, dokument och annat digitalt innehåll.

WCAG Learning erbjuder flera kurser, inklusive introduktion till WCAG, avancerade kurser i WCAG 2.1, tillgängliga dokument och blanketter för att nämna några. Kurserna kan du gå i din egen takt och inkluderar quiz, material och checklistor för att hjälpa användarna att tillämpa det de har lärt sig.

Utöver våra kurser tillhandahåller WCAG Learning flera WCAG-checklistor, filmer och artiklar inom tillgänglighet.

Sammantaget är WCAG Learning en användbar plattform för personer och organisationer som vill förbättra sina kunskaper och färdigheter inom webbtillgänglighet och WCAG-riktlinjer.

Vad du får lära dig

WCAG Learning hittar du många kurser, filmer och artiklar i tillgänglighet inom olika områden. Bland annat kan du lära dig:

 • Förstå WCAG: Utbildningar som ger en översikt över WCAG och dess riktlinjer, vilket kan hjälpa dig att förstå hur man gör digitalt innehåll tillgängligt för personer med funktionsnedsättning.
 • Tillgänglighetsanpassning av PDF: WCAG Learning ger vägledning om hur du skapar tillgängliga pdf-dokument. Kursen ”Tillgänglighetsanpassa PDF-dokument” är en av våra mest sedda kurser.
 • Testa tillgänglighet i PDF: WCAG Learning ger information om olika verktyg som kan användas för att utvärdera tillgängligheten för digitalt innehåll, inklusive Word- och PDF-filer. Dessa verktyg kan hjälpa dig att identifiera och åtgärda tillgänglighetsproblem i ditt dokument.
 • Tillgänglighetsstandarder: WCAG Learning tillhandahåller information om tillgänglighetsstandarder och riktlinjer, inklusive WCAG 2.1 A & AA och andra relevanta standarder såsom EN 301 549.

Vad ingår i WCAG Learning?

Som medlem har du tillgång till allt material på WCAG Learning. Det inkluderar:

 • Över 50 kurser i tillgänglighet.
 • Specifika inriktningar så som tillgängliga Word- och PDF-dokument, webbtillgänglighet och redaktionella kurser.
 • Nya kurser uppdateras löpande, som medlem har du tillgång till allt nytt material.
 • Utöver våra kurser erbjuder vi över 100 filmer i digital tillgänglighet inom olika områden.
 • Artiklar med intressant läsning och pedagogiska exempel.
 • Support – Ställ dina frågor till våra experter.
 • Checklistor Sammanfattning med tips för olika tillfällen.
 • Statistik över dina kurser.

Hur blir jag medlem?

För att bli medlem på WCAG Learning – mina sidor och ta del av våra kurser i tillgänglighet tar du kontakt med oss på WCAG Networks. Till oss skriver du om du är en användare eller om det gäller flera personer på en organisation.

Hör av dig för att få en offert eller om du har andra frågor:

erica.styrbjorn@wcagnetworks.com

072 306 50 60